V Novom Meste zapísali rodičia do škôl vyše 400 prvákov

14.02.2012 Bratislava

Bratislava 13. februára (TASR) - Viac ako štyri stovky detí prihlásili rodičia do prvých ročníkov základných škôl, ktoré sú v správe bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. TASR o tom informoval hovorca miestneho úradu Marek Tettinger.

Zápisy do školského roku 2012/2013 sa konali v Novom Meste v piatok (10.2.) a sobotu (11.2.). \"Oproti predchádzajúcemu roku je zapísaných o 19 detí viac,\" uviedol vedúci oddelenia školstva Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto Vladimír Novák s tým, že napriek zvýšenému záujmu niektoré školy, napríklad na uliciach Kalinčiakova, Riazanská či Sibírska, majú stále ešte niekoľko voľných miest.

Podľa Tettingera o zápis do prvého ročníka neprejavili záujem len rodičia z Nového Mesta. \"Viac ako sto budúcich prvákov bude dochádzať z iných mestských častí a 56 dokonca býva mimo Bratislavy,\" poznamenal s tým, že rodičia 32 detí požiadali o odklad nástupu do prvého ročníka.

Mestská časť je zriaďovateľom ôsmich základných škôl, ktoré otvoria 17 tried prvých ročníkov. Francúzska škola na Cádrovej ulici bude mať zápis neskôr.
 

Vyberte región